Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România cere ridicarea clauzei suspensive pentru schema de ajutor de minimis

“Trebuie tras un semnal de alarmă pentru programul de ajutor de minimis care, din păcate, în acest an nu s-a implementat fiind afectate 500 de companii și peste 4.000 de locuri de muncă”, a afirmat Florin Jianu.

Potrivit acestuia, schema de ajutor de minimis pentru întreprinderile mici și mijlocii a fost instituită prin Hotărâre a Guvernului în 2013. În anul 2014 au avut loc aplicațiile și semnarea tuturor contractelor aferente anului 2014 pentru un număr de 550 de companii cu un buget total de 250 de milioane de lei și pentru anul 2015 un număr de aproximativ 500 de companii cu un buget de 205 milioane de lei. Pentru anul 2014 implementarea acestuia și plata către toți beneficiarii s-a realizat fără probleme, urmând ca implementarea în 2015 să aibă loc ca urmare a votării bugetului, iar de la 1 ianuarie trebuia ridicată clauza suspensivă pentru contracte și implementarea acestora.

“Iată că suntem în 1 septembrie. Nicio clauză suspensivă pentru cele 500 de contracte nu s-a ridicat și nu s-a realizat nicio plată. Mai mult, banii nu se regăsesc nici la rectificarea bugetară”, a spus Florin Jianu.

Fostul ministru delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism a precizat că există bani în bugetul Ministrului Energiei, pentru că atunci când a plecat din minister, în luna decembrie a anului trecut, a lăsat pentru bugetul anului 2015 credite de angajament în valoare de 300 milioane de lei, fiind acoperită suma necesară pentru ajutorul de minimis.

 

Sursa: www.agerpres.ro