Decizii luate de MFE pentru a ușura depunerea de aplicații în MySmis

În urma numeroaselor sesizări primite privind modalitatea greioaie de încărcare a proiectelor în modulul Cerere de Finanțare din MySmis, MFE a decis astăzi:
•    Să permită completarea secțiunii de resurse umane prin uploadarea unui CV în format PDF.
•    Să permită încărcarea unei singure fișe de post pentru poziții similare în secțiunea de Resurse Umane.
•    Să permită completarea bugetului într-un format offline și uploadarea ulterioară în sistem. Soluția tehnică exactă în acest caz va fi comunicată în cursul zilei de mâine.
Precizăm că astăzi au fost operate împreună cu STS modificări în sistem pentru a permite aceste îmbunătățiri, motiv pentru care sistemul a fost inoperabil o oră în jurul prânzului.

Lucrăm pentru a găsi și alte soluții de fluidizare (de exemplu: salvarea automată a progresului în completarea proiectului) și sperăm să putem informa despre rezultate în cel mai scurt timp.

Ministrul Cristian Ghinea a afirmat că: ”am spus la preluarea mandatului și am repetat că nu sunt mulțumit de modul în care a fost gândit acest modul, realizat fără a se lua în considerare nevoile beneficiarilor. Dată fiind întârzierea generală în dezvoltarea MySmis (despre care am informat în raportul de activitate), resursele de reparare a modulului au fost limitate. Îmi cer din nou scuze beneficiarilor pentru probleme și sper că simplificarea părții de resurse umane și de buget să elimine blocajele principale. Vă asigur că nu vor fi cazuri de proiecte configurate și nedepuse”.

 

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene