Prioritatea de investiție 2.1. a Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, care oferă ajutoare de minimis de până la 200.000 de euro cu fonduri europene, fără ca antreprenorii să aducă bani de acasă, urmează să fie deschisă printr-un apel de proiecte estimativ în cursul lunii februarie 2016

„Sperăm că vom putea deschide apelul de proiecte în cursul lunii februarie. Dorim ca înscrierea să se facă online și așteptam definitivarea sistemului electronic de la Ministerul Fondurilor Europene”, a declarat, Gabriel Friptu, director în cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale și Administrației Publice (MDRAP), coordonatorul programelor pentru fonduri UE gestionate de MDRAP.

Ghidul solicitantului – condiții specifice pentru aceasta linie de finanțare, în formă consolidată, va fi publicat până a finalul lunii ianuarie, au comunicat oficialii MDRAP.

Această linie de finanțare ar fi trebuit să se deschidă încă de anul trecut, când, tot estimativ, s-au avansat mai multe perioade, fie în vara, fie în toamna lui 2015. Prin urmare, până la publicarea efectivă a Ghidului solicitantului în formă consolidată nu se poate ști cert când va fi lansat apelul de proiecte.

Noua linie de finanțare va oferi microîntreprinderilor ajutoare de minimis de maximum 200.000 de euro, pentru investiții în mediul urban.

Sursa: www.arq.ro